Green housing study

april 1st, 2024

studie op de locatie voor het theater Markant aan de achterzijde van het voormalige raadshuis.

Door de jaren heen heeft er in Uden een schaalvergroting plaatsgevonden. Door de bebouwing aan de Pastoor Spieringstraat is er een markering gemaakt van het Centrum. Aan de Kastanjelaan zou dit ook kunnen, omdat daar ook al het theater staat. Tussen de 2 straten kan het centrum verstevigd worden, omdat dat nu al gebeurt. Nieuwe ontwikkelingen hebben al een boven dorpse maat gekregen, hierin zie ik de vergelijking met Eindhoven ontstaan. Het valt me op dat dit plekje, niemandsland is. Het is niet echt een verblijfplek, het is de achterkant van het restaurant, door de logistiek. Daarbij is het een studie, waar je over kunt filosoferen. Hoe hoog is dus een kwestie van de totale vormgeving van de Kastanjelaan, maar feit is wel dat hier een demarcatie mag zijn van het centrum.

De verspringingen geven gelaagdheid aan toren. De gevel bestaat hoofdzakelijk uit pigmento green los angles op ruwe houten delen met isolatie van mycelium. De draagconstructie bestaat uit hoofdzakelijk uit CLT delen. Door het parkeren ondergronds te realiseren, zou men ook onder de openbare weg kunnen duiken. De extra plaatsten zouden openbaar gebruikt kunnen worden voor het centrum van Uden. Ter plaatsen van het theater zou er zo een stijgpunt kunnen komen om toegang te hebben naar de parkeerkelder. Op deze wijze zou het ruimte gebruik optimaal en dubbel zijn.

#architectuur #uden #concept #biobases #hybride #losangles # CLT #inbreiding #verdichting #regeneratiefbouwen #bouwen #Area #Markant #Theater #horeca #landscape #centrum #zink

Artikel ingedeeld onder: Architecture


Calender

mei 2024
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Meest recente artikelen