Artikelen geplaatst onder 'Architecture'

designberging

Jaar: 2013
gebruikseigenschap: opslag
opdrachtgever: eigen initiatief
Materiaal: aluminium, platowood
welstandsoordeel:nvt

Motivatie:
De berging is opgebouwd als het concept van een tent. Een frame kan in elkaar gezet worden en wordt daarna bekleed met hout. De stijfheid wordt gemaakt door de bekleding. De onderdelen zijn gegarandeerd voor meer dan 25 jaar. Het gewicht is zeer gering en wordt hoofdzakelijk bepaald door de houten bekleding. De berging is in 1 dag te plaatsen door 1 persoon. Deze berging heeft een footprint van 4,2 m2, maar is ook groter uit te voeren.

1

augustus 12th, 2013

tijdelijk theater

Jaar: 2013
Techniek:theaterconcept
Materiaal: zeecontainers, kunststof, theater techniek etc.

Motivatie:
Een theater gemaakt van zeecontainers, welke verplaatst kunnen worden in dezelfde containers. Uiteindelijk kunnen de containers ook weer voor andere doeleinden gebruikt worden.

overzicht

overzicht

overzicht

juni 1st, 2013

shadows and dust

Jaar: 2012
Techniek:installatie architectuur
Materiaal:sensoren, vernevelinstallatie, tijdschakeling
status:prijsvraag BAI 2012 reset Heetmansplein.

Motivatie:
Op dit moment is dit plein een soort niemandsland met een rijke geschiedenis. Vele vormen en functie zijn voorbij gekomen in de loop der tijd. Eigenlijk zou je alle tijden willen zien in één opslag. Maar tijd is ook vaagheid, een moment in de geschiedenis, vluchtig en ook onomkeerbaar zoals een wolk zich oplost.
Deze plek moet uitnodigen om te verblijven of te gebruiken voor festiviteiten of gelegenheden. De plek moet beschutting en afbakening hebben om de bovengenoemde activiteiten te kunnen doen. Maar je moet ook kunnen proeven wat er op die plek gebeurd is. Een setting, een actie, een geborgenheid, een moment, een transparantie, een verkoeling, een doel, een ingang, een poort, een verleden, een heden, een toekomst.
Een deel van de poort en wal wordt herbouwd met stalen netten met daarin een vernevelingsysteem. Deze kan aan een tijdschakeling gekoppeld worden of bewegingssensor, zodat er geregeld een nevelactie ontstaat. De nevel vormt een wolk rondom het gaas en laat daarmee de vervaging van het verleden zien, maar ook de wolk van de ideeën van de toekomst. De plek krijgt zo een stukje verleden en heden in elkaar. Door de aarde wallen aan de weg op te trekken ontstaan er een afscheiding tussen rust en onrust, maar ook een zit plaats voor eventuele voorstelling of verblijf op een zonnige dag.
Het wordt een kunstwerk dat speelt in verschillende rollen. Een transparant beeld dat niemand belemmert en het zicht bewaard voor de bebouwing en zich alleen manifesteert op moment door de nevelwolk. Het werk kan opgenomen worden in de begroeiing waardoor het ook weer iets sprookjesachtig krijgt.

overzicht

overzicht

overzicht

mei 24th, 2012

herontwikkeling Kruithuis

Jaar: 2011
gebruikseigenschap: appartementencomplex
opdrachtgever: van Wijnen ontwikkeling
Materiaal: metselwerk, hout, beton, glas
welstandsoordeel: nog niet aan de orde

Motivatie:
Multicultureelcentrum oftewel een pand dat multi functioneel inzetbaar is voor allerlei culturele disciplines.
Om de exploitatie verder op te voeren, zit er ook een bso en/of kinderdagopvang met buitenruimte in dit plan.
De basis vorm van het kruithuis is een zeshoek met een binnenplaats. Door deze binnenplaats te overkappen, ontstaat er een extra ruimte voor een kleinschalig theater of poppodium. Ook voor buiten is er een uitklapbaar podium gemaakt, zodat er buiten ook optredens uitgevoerd kunnen worden. Dit wordt een aanvulling op de huidige functie als expositieruimte voor kunst.
De expositieruimte en bso/dagopvang kunnen overdag goed functioneren, terwijl de theater/podium functies meer in de avonduren zullen plaatsvinden. Allebei de functies kunnen dezelfde facilitaire functie gebruik maken.
De nieuwe massa geeft nieuwe ontsluitingsmogelijkheden en herbergt nieuwe functies die niet gerealiseerd kunnen worden in het bestaande Kruithuis. Om toekomst gericht te blijven, moet de nieuwbouw makkelijk aanpasbaar zijn, daarop is de constructie voorbereid.

1

1

1

1

mei 31st, 2011

MASSASTUDIE TE BERLICUM

Jaar: 2009
gebruikseigenschap: starterswoningen
opdrachtgever: Rundael Projectontwikkeling
Materiaal: metselwerk, hout, beton, dakpannen en keimwerk
welstandsoordeel: nog niet aan de orde

Motivatie:
In Berlicum aan de Kerkwijk bevinden zich 2 kavel van ca 2300m2 groot, waarop 20 starterswoningen zijn gesitueerd.
Elk blok bevat 4 woningen, 2 op de begane grond met tuin en 2 op de verdieping met terras. Het plan is vormgegeven als 2-onder-1 kapwoningen, passend in de context van de omgeving. Het parkeren is op 3 verschillende plaatsen op het kavel gepland, zodat er vriendelijk overgangen ontstaan. De grootste aantal parkeerplaatsen zijn bij de bergingen gezet, op het achterste gedeelte van het kavel. Gestreefd is naar een optimuum aan woningen en leefomgeving.

1

1

mei 16th, 2011

Volgende artikelen Vorige artikelen


Calender

juni 2018
M D W D V Z Z
« mei    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Artikelen per Maand

Artikelen per categorie