Artikelen geplaatst onder 'installaties'

PURE

Jaar: 2024
Techniek installation
Materiaal: copper, electric parts, wood, magnet.

PURE, de Kracht van Verbinding
In deze installatie verken en onderzoek ik de fascinerende wereld van magnetisme, elektriciteit en het hart – drie elementen die ons dagelijks leven doordringen, vaak zonder dat we het beseffen.
Magnetisme: Een onzichtbare kracht die onze wereld vormgeeft, van de kompasnaald die ons leidt tot de ongrijpbare aantrekkingskracht tussen mensen. Het staat symbool voor de verborgen krachten die ons verbinden, zelfs op afstand. Magnetisme is ook de basis waarmee we elektriciteit opwekken en is in wezen ook de basis van ons bestaan.
Elektriciteit: De energie die onze moderne wereld aandrijft, die licht brengt in de duisternis en beweging creëert uit stilstand. Het staat voor de dynamische en vaak onzichtbare stromen die ons omringen en ons in staat stellen te communiceren en te creëren. De bron van de levensenergie, de verbinder of het signaal tussen het brein en het lichaam.
Hart: Het kloppende centrum van ons bestaan, bron van leven en emotie. Het hart symboliseert zowel de biologische als de emotionele energie die ons menselijk maakt, de ritmische puls die ons verbindt met onszelf en anderen.
Door deze drie krachten samen te brengen in één kunstwerk, nodigt de installatie de toeschouwer uit om na te denken over de onderliggende verbindingen in ons leven. Het is een uitnodiging om stil te staan bij de onzichtbare maar voelbare energieën die ons verbinden en in beweging houden. Krachten die onzichtbaar zijn, maar essentieel voor het bestaan.
Interactie: De installatie reageert op de aanwezigheid van de toeschouwer, waarbij de elektromagnetische velden subtiel veranderen op basis van nabijheid en beweging. Dit creëert een unieke ervaring waarin de bezoeker een actieve deelnemer wordt, zich bewust van de eigen invloed op het kunstwerk en de omgeving.

juni 29th, 2024

Electric Dreams


Jaar: 2024
Techniek installation
Materiaal: aluminium, steel, electronics, motoren, time switches, tv sets

juni 15th, 2024

E.C.

Jaar: 2024
Techniek installations
Materiaal: magnets, iron, transformators, speakers, contactmics

We are electric, our world is electric, our existance is electric.

februari 1st, 2024

Fibrations

Jaar: 2023
Techniek installation
Materiaal: aluminium, electronics, motoren, time switches

Order and chaos. Individual or collective. Where do you want to go?

A life is never a straight line, we move towards a point were we would like to be. Along the road of our goal, we get interrupted by events of causality. We get out of balance or our lines become disrupted or they desintergrate. It is a continuous journey marked by twists and turns, successes and failures, and unexpected events that challenge our equilibrium.

Fibrations represent the intricate patterns of change and disruption that we experience individually and collectively.

Times change and opinions change, right becomes wrong and wrong becomes right. This work is a work of interaction, of lines or patrons. The signs of change are the fibriations that will happen in time. Sometimes the changes are easy and sometimes they are not. The fibrations change the situation our state of mind and being. Like our monecules and cell move in our body, that make us change. The effects of our habitat, time will re-order. Movement is the 5th dimension after time the 4th dimension.

Lifes with many changes are full of stories and make impact on the soul. In this ever-changing world, where disruptions are inevitable, embracing the fibrations of life with an open mind and a resilient spirit can lead to profound personal and collective growth.

september 25th, 2023

S.O.L. (Sound Of Light)

Jaar: 2023
Techniek installation
Materiaal: cupper, iron, highvoltage, hornspeakers

april 30th, 2023

Vorige artikelen


Calender

juli 2024
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Artikelen per Maand

Artikelen per categorie