Archief van juni, 2024

PURE

Jaar: 2024
Techniek installation
Materiaal: copper, electric parts, wood, magnet.

PURE, de Kracht van Verbinding
In deze installatie verken en onderzoek ik de fascinerende wereld van magnetisme, elektriciteit en het hart – drie elementen die ons dagelijks leven doordringen, vaak zonder dat we het beseffen.
Magnetisme: Een onzichtbare kracht die onze wereld vormgeeft, van de kompasnaald die ons leidt tot de ongrijpbare aantrekkingskracht tussen mensen. Het staat symbool voor de verborgen krachten die ons verbinden, zelfs op afstand. Magnetisme is ook de basis waarmee we elektriciteit opwekken en is in wezen ook de basis van ons bestaan.
Elektriciteit: De energie die onze moderne wereld aandrijft, die licht brengt in de duisternis en beweging creëert uit stilstand. Het staat voor de dynamische en vaak onzichtbare stromen die ons omringen en ons in staat stellen te communiceren en te creëren. De bron van de levensenergie, de verbinder of het signaal tussen het brein en het lichaam.
Hart: Het kloppende centrum van ons bestaan, bron van leven en emotie. Het hart symboliseert zowel de biologische als de emotionele energie die ons menselijk maakt, de ritmische puls die ons verbindt met onszelf en anderen.
Door deze drie krachten samen te brengen in één kunstwerk, nodigt de installatie de toeschouwer uit om na te denken over de onderliggende verbindingen in ons leven. Het is een uitnodiging om stil te staan bij de onzichtbare maar voelbare energieën die ons verbinden en in beweging houden. Krachten die onzichtbaar zijn, maar essentieel voor het bestaan.
Interactie: De installatie reageert op de aanwezigheid van de toeschouwer, waarbij de elektromagnetische velden subtiel veranderen op basis van nabijheid en beweging. Dit creëert een unieke ervaring waarin de bezoeker een actieve deelnemer wordt, zich bewust van de eigen invloed op het kunstwerk en de omgeving.

juni 29th, 2024

Electric Dreams


Jaar: 2024
Techniek installation
Materiaal: aluminium, steel, electronics, motoren, time switches, tv sets

juni 15th, 2024

KloosterWonen

De verspringingen geven gelaagdheid aan toren. angles op ruwe houten delen met isolatie van mycelium. De draagconstructie bestaat uit hoofdzakelijk uit CLT delen. Door het parkeren half ondergronds te realiseren, kan men ventileren en is de kelder minder diep en minder kostbaar. In het plan zitten 140 wooneenheden, bergingen, parkeerplekken en heel veel groen rondom het wonen.

#architectuur #uden #concept #biobases #hybride #losangles # CLT #inbreiding #verdichting #regeneratiefbouwen #bouwen #Area #Markant #Theater #horeca #landscape #centrum #zink

juni 9th, 2024


Calender

juni 2024
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Artikelen per Maand

Artikelen per categorie